Nieuws

Tim Coronel over Expeditie Robinson

De meeste mensen zullen Tim Coronel en zijn tweelingbroer Tom Coronel kennen als autocoureurs. Daarnaast doen ze sinds 2010 mee aan de Dakar-rally met als droom om deze ooit in een elektrische buddy te rijden. Dit jaar heeft Tim een nieuwe uitdaging gevonden, namelijk meedoen als expeditielid in Expeditie Robinson. Helaas kwam dit avontuur op 17 november ten einde toen hij eruit werd gestemd door zijn medekandidaten. Tim werd door de kijkers gezien als echte Robinson en daarom zijn wij erg benieuwd naar hoe hij dit avontuur heeft ervaren.

Motivatie deelname Expeditie Robinson

Toen wij hem vroegen wat zijn motivatie was om mee te doen antwoordde hij direct: “Het is een once in a life time experience.” Hij houdt van avontuur, sportiviteit en daarnaast sprak het mentale aspect van het programma hem ook erg aan. Op het moment dat hij werd gevraagd om mee te doen twijfelde hij geen seconde. Ondanks zijn enorme motivatie om mee te doen had hij voor zijn vertrek maar één aflevering gekeken. “Ik ben er eigenlijk heel blanco in gegaan.”

Ervaringen Expeditie Robinson

Eenmaal aangekomen op het eiland was alles voor hem boven verwachting. Hij ervaarde daar een enorme rust. “Op het eiland is alles simpeler: je wordt in de ochtend wakker, je gaat vissen, een proef knallen en vervolgens weer vissen. Dit alles met leuke mensen om je heen.” Voor Tim was het eigenlijk een soort detox-vakantie.

Van te voren had hij eigenlijk maar één strategie bedacht en dat was het winnen van proeven. Zo kon hij laten zien wie hij is en wat hij wilde. Daarnaast geeft hij aan dat als hij niet zou winnen, zijn medekandidaten toch wel doorhadden dat hij een sterke speler was. Hierdoor was de kans dat hij er vroegtijdig uit gestemd werd alleen maar groter.

In de allereerste week van Expeditie Robinson werden de kandidaten onder de kampen Noord en Zuid verdeeld. Hier ontstond voor Tim zijn eerste bondje met Thomas, Kalvijn, Kim en Roy. “In de eerste week zijn dit nog echt je vrienden, dat gevoel had ik in ieder geval wel.” Hij kijkt nog graag terug op dit moment en geeft aan dat dit ook wel het leukste moment is geweest. Verder geeft hij aan dat hij het leuk vindt dat iedereen hem als mens heeft leren kennen tijdens dit programma.

Fysieke gesteldheid

Van veel ex-kandidaten hoor je dat het een enorme impact heeft gemaakt op hun fysieke gesteldheid. Toen wij ook deze vraag aan Tim stelde reageerde hij: “Ik ben lekker afgevallen ja! Mijn overtollige vetjes zijn weg. Al moet ik zeggen dat ik die er ook bewust heb aan gegeten voor ik weg ging.” Door zijn beroep en het rijden van de Dakar weet Tim hoe het is om ergens afgetraind in te gaan. Echter heeft dit hem toen geen positief gevoel gegeven. “Ik heb er dit keer voor gezorgd dat ik goede reserves had zodat ik gewoon mijn ding kon doen. Ik heb me hierdoor niet zwak gevoeld.” Daarnaast was het leven op het eiland voor hem een fantastische bubbel. “Je hebt geen contact met de buitenwereld en voelt geen druk om apps in de gaten te houden.” Hij is daar echt tot rust gekomen en heeft er volop van genoten.

Tijdens de Expeditie heeft hij zijn familie het meest gemist. Maar als hij nog een keer terug zou kunnen zou hij direct zijn tas pakken en in het vliegtuig stappen.

Meer weten over Tim, zijn verhaal en zijn ervaringen? Tim is via SportsSpeakers te boeken voor een presentatie waarin hij meer vertelt over onder andere motivatie. Daarnaast kan hij ook ingezet worden via Influencers of Sports voor online marketingcampagnes. Volg hem op zijn social mediakanalen: Instagram, Facebook en Twitter. Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 13 September 2023 Maak kennis met… Luka! Read more
  • Nieuws 14 August 2023 Maak kennis met… Hilde! Read more
Back to overview