Nieuws

Ontwikkelingen op het gebied van Influencer Marketing

Dat Influencer Marketing in marketingstrategieën voor bedrijven interessant is, is al langere tijd bekend. Wij bij Influencers of Sports wisten dit al, maar dit blijkt ook uit onderzoek van Augure. Voor het onderzoek van Augure werden meer dan 600 marketing- en communicatieprofessionals (wereldwijd) gevraagd om hun blik te werpen op Influencer marketing. Hieronder de vijf belangrijkste uitkomsten van het onderzoek op een rijtje:

1. Marketeers zijn steeds meer overtuigd
81% van de ondervraagde marketing- en communicatieprofessionals ziet het inzetten van influencers als effectief om hun doelstellingen te behalen. Hierbij gaat het voornamelijk om het creëren van merkbekendheid bij het inzetten van influencers.

 1. Struikelblokken
  Voor de ondervraagde marketeers zijn er twee obstakels te onderscheiden: het vinden van de juiste influencers en het meten van de resultaten van samenwerkingen. 75% van de ondervraagden gaf aan het vinden van de juiste influencers als grootste struikelblok te zien. Ze gaven aan dat het van groot belang is dat de influencer past bij een merk, zijn identiteit, waarden en uitstraling. Daarnaast wensen zij meer te weten over het gewenste bereik of een specifieke doelgroep van de influencer. Ook bleek ook het meten van de campagne resultaten een struikelblok. In hoeverre kan gemeten worden of een influencer campagne succesvol is geweest?

Dankzij de technologie van Join binnen Influencers of Sports kunnen bedrijven zoeken middels gebruiksvriendelijke filters (leeftijd, geslacht, thema’s en relevante keywords) naar passende influencers en ontvangen zij een overzicht met de beste matches voor hun campagne. De resultaten van de social media content kunnen bedrijven volgen via hun eigen dashboard binnen het platform. Tijdens de campagne is het ook mogelijk om deze resultaten live te bekijken. Zodra de campagne is afgelopen ontvangen bedrijven een rapportage van de gehele periode. Op deze wijze worden de struikelblokken van de ondervraagde marketeers tegengegaan.

 1. Effectieve tools voor Influencer Marketing
  Influencer Marketplaces en Influencer Identification Tools, oftewel online platforms die specifiek zijn gemaakt voor Influencer Marketing worden volgens de ondervraagden als meest effectief gezien. Op te merken is dat dit volgens experts té weinig wordt gebruikt. De platforms zijn bijvoorbeeld in Amerika in overvloed te vinden, maar zijn ook zeker upcoming in Europa en in Nederland. Influencers of Sports is er daar één van.
 2. Een influencer is meer dan enkel een boodschapper
  Influencers worden niet meer gezien als enkel de verspreiders van een boodschap of van content welke is gegenereerd door de merken zelf. Het samen creëren van content wordt gezien als een belangrijk onderdeel van een effectieve strategie en wordt zelfs geprefereerd door de communicatie professionals. De influencers weten namelijk zelf ook hoe zij de boodschap van de klant op hun doelgroep kunnen overbrengen. Content geschreven in de stijl van de influencer is veel overtuigender voor de lezer van een kant-en-klare (reclame)tekst. Dat is het voor de lezer niet meer betrouwbaar.
 3. De beste kanalen voor Influencer Marketing
  In het onderzoek worden ook de beste kanalen voor Influencer marketing vermeld. Hierin wordt voornamelijk vermeld dat Facebook en Instagram hierin dominant zijn, Twitter neemt qua populariteit af. Wat hierin opvalt is dat YouTube nog niet als groot kanaal naar voren komt. Vloggers zijn namelijk net zo belangrijk als bloggers.

Er is te stellen dat, los van het onderzoek, telkens meer merken en bedrijven in aanraking komen met de kracht van Influencer Marketing. Influencers of Sports kan jouw bedrijf of merk daarbij helpen! Wij zijn namelijk hét platform dat gespecialiseerd is in influencers uit de sport. Onze sporters hebben een groot bereik en inspireren hun volgers met unieke content. Voor bedrijven is dit de ideale combinatie om hun doelgroep te bereiken.

Ben jij benieuwd wat onze sportinfluencers voor jouw bedrijf of merk kan betekenen? Neem een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

 • Nieuws 11 November 2019 Verdubbel je likes met hashtags! Read more
 • Nieuws 4 November 2019 De twaalf videotrends voor 2020 Read more
naar nieuwsoverzicht