Nieuws

Influ-answer time met Marit Bouwmeester!

Marit Bouwmeester is Nederlands zeilster en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. In haar klasse is ze op dit moment één van de succesvolste zeilsters van de wereld. Ook dit jaar is ze wereldkampioen geworden! Omdat wij erg benieuwd zijn naar haar topsport carrière en ervaringen in de sport, hebben wij haar aan aantal vragen gesteld!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière en hoe jij aan de top bent gekomen?

Ik ben in Friesland geboren en onze zomervakantie bestond altijd uit pake (opa) aanmoedigen tijdens de Sneek Week. Mijn broer besloot toen dat hij wilde zeilen en als zesjarig meisje volgde ik altijd mijn grote broer. Zo ben ik ook gaan zeilen. We waren altijd veel op het water te vinden met vriendjes en vriendinnetjes.

Toen we een keer aan een nationale wedstrijd mee deden behoorde ik tot de beste tien onder de dertien jaar. Daardoor werd ik uitgenodigd voor de jeugdkernploeg. Ik kreeg toen gestructureerd training en zo ben ik uiteindelijk in het nationale team beland.

Nu ik meer één op één werk is het vooral zorgen dat je de juiste mensen om je heen verzameld en blijft verbeteren. Mijn motto is: ‘ik geloof niet in talent, ik geloof in keihard werken’.

Wat is tot nu toe jouw mooiste sportmoment?

Het behalen van Olympisch goud in 2016! Dat moment vergeet ik nooit meer. Wat een ervaring en geluksgevoel!

Hoe verliepen de wereldbekerwedstrijden in Japan, waar je geselecteerd bent voor de Olympische Spelen?

Als zeiler is het belangrijk om, voor de beste uitvoering, een locatie goed te kennen. Je wilt je techniek aanpassen aan de golfslag en tactisch gezien wil je weten hoe de wind zich in de baai beweegt. In Rio konden we zowel in de zomer als winter daar trainen. In Japan alleen zomers en dat maakt het voor iedereen uitdagend om genoeg uren daar te spenderen. Ik heb één evenement daar gewonnen en ben ook een keer tweede geworden.

Hoe zien jouw voorbereidingen in aanloop naar de Olympische Spelen eruit?

Vooral veel trainen en veel racen. Zodra het kan weer naar Japan om uren op de Olympische locatie te maken. De Olympische Spelen zijn vroeg dit jaar, dus het is een kort en krachtig seizoen!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Marit en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 25 May 2020 Influ-answer time met Angela Malestein! Read more
  • Nieuws 18 May 2020 Influ-answer time met Daniel Wedemeijer! Read more
naar nieuwsoverzicht