Nieuws

Maak kennis met… Kim!

Hoe ben je bij Influencers of Sports terecht gekomen?

Door een kleine vertraging ga ik nu mijn vijfde studiejaar in. Ik volg de opleiding Sportkunde, leerroute: Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Na vier hele leuke en leerzame jaren ben ik nu in de afrondende fase terecht gekomen. Ik ging op zoek ging naar een passend bedrijf om mijn major- en afstudeerstage te lopen. Mijn interesse lag al vrij snel bij het organiseren van sportgerelateerde evenementen en de processen die daaraan vooraf gaan. Gedurende mijn studie ben ik me steeds meer gaan interesseren in marketing en dan met name de tak online marketing. Dit is een vak waar wij in ons derde studiejaar kennis mee mochten maken. Bij het zoeken van een passend bedrijf voor mijn major- en afstudeerstage heb ik de afweging gemaakt of ik voor meer uitdaging wilde gaan of opnieuw de evenementenbranche in wilde. Een studiegenootje liep op dat moment stage bij House of Sports en wees mij erop dat zij ook een nieuw platform had opgezet wat net gelanceerd was, namelijk Influencers of Sports. Nadat ik me had ingelezen op de site kwam ik erachter dat dit platform online marketing in een nieuw modern jasje steekt.

Wat maakt het werken bij Influencers of Sports zo leuk ?

Omdat het een opkomend platform is en een half jaar geleden gelanceerd is, is het een leuke uitdaging om hier stage te mogen lopen. Influencer marketing is momenteel razend populair en werkt zeer effectief. Steeds meer bedrijven en merken maken gebruik van influencer marketing. Influencers of Sports richt zich specifiek op sportinfluencers en zet jouw merk in beweging door middel van sportinfluencers. Sport heeft iets unieks, het verbindt mensen met elkaar. Daarom vind ik de insteek van Influencers of Sports om merken aan sporters te verbinden ook zo leuk.

Als stagiaire is het een uitdagend bedrijf omdat ik veel verantwoordelijkheden krijg. Ik ben niet zomaar een stagiaire, maar draai echt volledig mee binnen het team. Dit maakt het erg leuk en variërend, geen dag is hetzelfde. Binnen je stage bij House of Sports krijg je ook de ruimte om andere afdelingen te leren kennen en mag je daar assisteren. Verder heerst er een gezellige cultuur en werk je in een fijn en klein team. Kortom: een uitdagende, gezellige en leerzame stage. Zeker een aanrader als de sportmarketing jou enthousiast maakt!

Welke sport beoefen je zelf?

Als klein meisje ben ik op mijn vierde direct op de ski’s gezet en zijn wij nog ieder jaar te vinden in Gerlos, het meest gezellige skidorpje in Oostenrijk naar mijn mening haha. Naast het skiën heb ik vanaf mijn zevende zowel op tennis als op hockey gezeten. Dit heb ik een aantal jaren kunnen combineren, maar toen ik bij beide sporten op hoger niveau ging spelen werd het teveel. Omdat ik een teamsport beoefenen erg leuk vond ging mijn keuze uit naar Hockey. Wel ben ik op recreatief niveau blijven tennissen in de winter- en zomerstop van hockey. Tegenwoordig ben ik twee tot drie keer per week met oude teamgenootjes in de sportschool te vinden, maar moet wel toegeven dat ik sporten in teamverband enorm mis.

Waarom een sportinfluencer ?

Zelf ben ik erg actief op social media en volg ik veel influencers. Hierdoor merk ik dat zij een steeds groter publiek krijgen en dat merken hen steeds vaker benaderen producten en/of diensten te promoten op hun kanalen. Tegenwoordig zijn er alleen zoveel mensen die zichzelf zien als beïnvloedbaar persoon op social media. Het gevolg hiervan is dat wij als publiek snel het overzicht kwijt raken wie we juist wel of niet moeten volgen. Sporters daarentegen zijn authentiek en geloofwaardig. We hebben al snel het idee hen goed te kennen door geleverde sportprestaties en de media-aandacht die daarbij komt kijken. Ze hebben hierdoor betrouwbare volgers wat essentieel is voor bedrijven om een samenwerking mee aan te gaan.

 

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 25 May 2020 Influ-answer time met Angela Malestein! Read more
  • Nieuws 18 May 2020 Influ-answer time met Daniel Wedemeijer! Read more
naar nieuwsoverzicht