Nieuws

Influ-answer time met Valentin Verga!

Hockeyinternational Valentin Verga is geboren en getogen in het Argentijnse Buenos Aires en speelt al sinds zijn zeventiende voor de club Amsterdam. De hockeysport heeft hij meegekregen van zijn vader die oud-international is en mee heeft gedaan aan de Spelen van 1988. Zelf heeft Valentin ook op de Olympische Spelen gestaan en speelt tot de dag van vandaag nog steeds elke training, wedstrijd of toernooi alsof het zijn laatste zijn. Dit om het maximale uit zichzelf te halen. Omdat wij benieuwd zijn wat Valentin nog meer in zijn mars heeft, hebben wij hem een aantal vragen gesteld. Lees zijn antwoorden hieronder!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Mijn carrière is vrij bijzonder gelopen. Geboren in Buenos Aires en op mijn twaalfde met de hele familie naar Nederland verhuisd. We kwamen te wonen in Almere en gingen spelen bij de Almeerse hockeyclub. Hockey is geen onbekende van de familie, mijn vader heeft 150 interlands gespeeld voor het Argentijnse elftal. Ook heeft hij meegedaan aan de Olympische Spelen van Seoul in 1988. Van jongs af aan ontstond er een grote passie en liefde voor het hockey. Op mijn zeventiende koos ik ervoor om bij Amsterdam te gaan spelen, de club die ik altijd had geambieerd. En door het prachtig tenue en de stad natuurlijk! Op mijn negentiende werd ik uitgenodigd om voor het Nederlands elftal te komen. Ik speelde mijn eerste grote toernooi in Melbourne, Australië. Een droom die uit kwam! Mogen deelnemen aan een Olympische Spelen of een Wereldkampioenschap, zijn altijd mijn grote doel en droom geweest. Ik heb het geluk gehad om beiden te mogen mee maken en dat is toch het ultieme waar ik elke dag ongelooflijk trots op terug kijk. Dit heb ik allemaal weten te bereiken door vooral met veel plezier, elke keer weer, op het veld te stappen. Het is wellicht een cliché, maar doordat ik zo van het spelletje houd, heeft mij dat de kracht gegeven om het maximale eruit te halen. Elk training, wedstrijd en toernooi spelen alsof het de laatste is!

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Mijn allermooiste sportmoment is natuurlijk moeilijk om te kiezen omdat er zoveel is gebeurd. Maar als ik er één mag kiezen is het de 9-2 tegen Groot-Brittannië op de Olympische Spelen van Londen in 2012!

De meeste sportcompetities en -evenementen lagen voor een langere tijd stil of zijn verplaatst, hoe heb jij je hierop aangepast?

Het was/is een bijzondere periode, we weten eigenlijk nog steeds niet echt waar we aan toe zijn. Zelf heb ik ervoor gekozen om het te accepteren en het allemaal geduldig op me af laten komen. Het fit blijven heb ik weinig moeite mee gehad. Blijven trainen, jezelf uitdagen en nieuwe doelen voor jezelf neerzetten!

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Momenteel ben ik dertig en ik voel mijzelf twintig. Ik wil vooral plezier blijven houden en mijzelf ontwikkelen. Niet alleen als speler, maar vooral ook als mens! Ik heb van vele mensen geleerd dat als je stopt, dat vooral de levenslessen en vrienden blijven hangen.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Valentin en benieuwd wat hij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 6 April 2021 Tips en tricks voor TikTok Read more
  • Nieuws 26 March 2021 Influencers of Sports gebruikt de effectiviteit van sporters als communicatiemiddel Read more
Back to overview