Nieuws

Influ-answer time met Pepijn Tigges!

Pepijn Tigges (surfer en sportinfluencer) heeft afgelopen maand samen met zijn team meegedaan aan het WK golfsurfen in Japan. Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar zijn ervaringen en verhalen en hebben hem daarom een aantal vragen gesteld.

  1. Kun je ons wat meer vertellen over de World Surfing Games?

Ja, zeker. De World Surfing Games in Japan is eigenlijk het WK golfsurfen. Het is echter niet het hoogst haalbare niveau. Zo gaat er ook een tour de hele wereld over met de beste surfers van de wereld. Dit is voor surfers het moeilijkste om aan deel te mogen nemen. De World Surfing Games in Japan is het kleine broertje van deze tour, waarbij alle landen tegen elkaar surfen. Dit is meer op Olympisch niveau waarbij ieder land een kans krijgt.

  1. Hoe is het WK verlopen voor team Nederland?

We zijn met drie mannen en drie vrouwen naar Japan vertrokken. Het maximaal aantal personen waarmee je mee mag doen. Wat misschien niet iedereen weet is dat surfen vanaf volgend jaar een Olympische sport is. Hierdoor kreeg het WK golfsurfen dit jaar extra veel aandacht. Normaal doen er wel goede surfers mee, maar voornamelijk de tweede laag onder de top. Je kunt het zien als een extra wedstrijd en goede surfers slaan dit om die reden eerder over. Dit jaar deden er echter een record aantal landen mee. Twee jaar geleden deden er 48 landen mee, nu waren dit er 55. In totaal 250 surfers van over de hele wereld. Door deze wedstrijd kun je je deels kwalificeren voor de Olympische Spelen.

We zijn heel dichtbij gekomen, maar hebben de Olympische Spelen helaas net niet gehaald. Het was wel een heel onvergetelijke ervaring. Je bent een week aan het surfen met de beste surfers van de wereld. Al mijn idolen waren op dezelfde plek en ik stond er bij, heel onwerkelijk.

  1. Wat is tot nu toe het mooiste moment uit je surf carrière?

De World Surfing Games is het mooiste moment tot nu toe. Je leert hier zoveel van en je gaat er enorm op vooruit doordat je surft met surfers van de top. Ik zou dit niet hebben willen missen.

  

  1. Hoe is jouw golfsurf carrière ontstaan?

Ik ben begonnen met surfen vanaf mijn zevende. Maar mijn ouders zeiden dat ik altijd al verliefd was op de zee. We woonden dichtbij het strand en op het moment dat we op het strand waren, rende ik direct de zee in en wilde ik het strand niet af. En dat is nog steeds zo! Er is iets wat mij heel erg naar de zee toe trekt, maar goed beschrijven kan ik het niet. Het is mijn eerste liefde denk ik.

Heel veel mensen onderschatten de sport. De surfsport heeft een leuk imago, maar er wordt vrij weinig mee gedaan. Er sporten surfen zo’n 30.000 mensen in Nederland, wat je misschien niet verwacht. Veel mensen vinden het leuk, maar er gaat nog te weinig aandacht naartoe. Ik denk dat er door de Olympische Spelen nog heel veel gaat veranderen de aankomende jaren. Ik hoop dat er veel meer merken in gaan investeren en de sport een impuls krijgt. Daarnaast denk ik dat het op den duur veel meer een volkssport wordt bij de randsteden dan het achtergestelde sportimago wat het nu heeft.

  

  1. Hoe maak jij in het dagelijks leven gebruik van je social mediakanalen? En wat wil je bereiken met jouw content?

Ik vind het menselijk contact heel interessant. Daarnaast wil ik graag op de hoogte worden gehouden van trends. Met mijn eigen content wil ik graag mensen inspireren en enthousiast maken om ook te surfen. Ik word heel erg blij van surfen en goede golfen zoeken en wil mijn kennis met jullie delen. Daarnaast wil ik ze graag helpen om beter te surfen en ben daarom een podcast begonnen waarin ik surftips weggeef. Deze podcast heet de ‘surftips podcast’ en zijn hier en op Spotify te beluisteren.

Pepijn is online voornamelijk actief op Instagram en Facebook. Daarnaast is hij ook in te zetten als influencer via ons platform, bekijk zijn profiel hier! Via zijn kanalen deelt Pepijn vooral foto’s van zijn surftrips en de zoektocht naar de juiste golven. Ben jij benieuwd wat Pepijn voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 29 March 2022 Influencers of Sports 3 jaar! Read more
  • Nieuws 11 March 2022 Maak kennis met… Kim Bijvoet! Read more
naar nieuwsoverzicht