Nieuws

Influ-answer time met Jamile Samuel!

Jamile Samuel wilde net als vele anderen de sport beoefenen die haar grote broer deed. Dus vanaf haar zevende levensjaar stond ze, net als haar broer, op de atletiekbaan. Begonnen met de meerkamp, maar nu gespecialiseerd in de 60m, 100m en 200m sprint. Inmiddels heeft ze al twee keer op de Olympische Spelen gestaan en is ze hard aan het trainen voor de Olympische Spelen in Tokio en nieuwe persoonlijke records! Ben jij ook benieuwd wat Jamile nog meer heeft meegemaakt in haar sportcarrière en hoe zij aan de top is gekomen? Je leest het hieronder!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Ik ben begonnen toen ik zeven jaar was met atletiek omdat ik altijd alles wilde doen wat mijn grote broer ook deed. Hij ging op atletiek dus wilde ik ook op atletiek. Ik was wel snel maar ik begon eerst met de meerkamp. Uiteindelijk ben ik steeds minder onderdelen gaan doen van de meerkamp vanwege een voetblessure. Het afbouwen van de meerkamp begon met alleen nog hoog, ver, horde en sprint. Toen werd het alleen nog ver, horde en sprint en uiteindelijk alleen nog de sprint (60m, 100m en 200m). Ik was zestien op mijn eerste grote toernooi: het Wereldkampioenschap jeugd in Polen en sindsdien heb ik geen jeugdtoernooi meer gemist. Als Junior heb ik mee gedaan aan het Europese Kampioenschap en een Wereldkampioenschap. In mijn eerste jaar als Senior deed ik mee aan de Olympische Spelen in Londen, in het 4x100m estafette team.

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe? 

2018 was voor mij een heel mooi jaar. Ik liep toen mijn persoonlijke record op de 100m (11.10 sec) en de 200m (22,37 sec). Met deze tijd op de 200m werd ik derde op het Europese Kampioenschap en tweede met het 4x100m estafette team. Verder vond ik het Wereldkampioenschap jeugd 2010 in Canada erg leuk, daar werd ik drie keer derde op de 100m, 200m en de 4x100m. Maar natuurlijk niet te vergeten de Olympische Spelen in Londen 2012 en Rio 2016 zijn geweldige toernooien om aan deel te nemen.

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, zo ook de Olympische Spelen, hoe heb jij je hierop aangepast?

Het was eerst erg moeilijk omdat je altijd erg doelbewust aan het trainen bent en er vaak veel druk zit achter de wedstrijden. Een wedstrijdseizoen is altijd erg vol en nooit saai. In oktober 2019 ben ik geopereerd aan mijn achilles. Daardoor was ik nog meer gefocust dan normaal, om op tijd fit te zijn voor de Olympische Spelen in Tokio. Toen dat wegviel moest ik wel even schakelen en had ik opeens geen haast meer. Ik heb besloten om een nieuw doel te stellen voor dit jaar want doelen heb je nodig om te kunnen presteren. Mijn doel is om dit jaar zo fit mogelijk te worden, zodat ik sterk aan de start kan staan volgend jaar en het beste uit mijzelf kan halen op de Olympische Spelen in Tokio.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Voor nu een finale plek op de Olympische spelen in Tokio, daarna wil ik podiumplaatsen halen en nieuwe persoonlijke records lopen. Het belangrijkste vind ik dat ik met plezier goede prestaties kan neerzetten.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Jamile en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 8 February 2023 Maak kennis met… Sophie! Read more
  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
Back to overview