Nieuws

Influ-answer time met Ginger de Weert!

Ginger de Weert is nummer veertien in het Nederlandse Softbalteam en oprichtster van Softball against Cancer. Naast haar topsport carrière inspireert en motiveert ze graag anderen als spreker. Wij vroegen ons af hoe ze op het idee is gekomen om ook anderen te inspireren met haar passie en hebben haar een aantal vragen gesteld. Ook benieuwd naar Ginger? Je leest de antwoorden hieronder!

Hoe is jouw passie voor sport ontstaan?

Mijn passie voor sport ontstond gelijk de dag dat mijn ouders mij als meisje van vijf/zes jaar meenamen naar een Beeball dag. Dit is een kennismaking dag van sport omdat mijn ouders vonden dat een teamsport goed voor mij zou zijn. Ik ben begonnen met ballen gooien en nooit meer gestopt. Met de jaren werd ik beter en bleef de passie groeien. Na het zien en horen van de Olympische Spelen werd dat de droom. Naam maken met het Nederlands Softbal team op de Olympische Spelen en de sport groter maken.

Hoe is het idee gekomen om anderen ook te inspireren met jouw passie?

Het idee is eigenlijk niet gekomen, maar gewoon ontstaan. Ik weet nog dat mijn moeder bij een Europeeskampioenschap in Nederland vol trots naar mij toe kwam en zei: ”Gin ooit stond jij als klein meisje in de rij voor handtekeningen van TeamNL speelsters. En nu sta jij de handtekeningen uit te delen.” Dat was voor mij een moment dat ik dacht: wauw ja! Met Softball against Cancer probeer ik zoveel mogelijk softballend Nederland beter te maken, in combinatie met het ophalen van geld voor het KWF. Naast het geld ophalen probeer ik ook saamhorigheid te creëren dat we niet alleen strijden tegen deze vreselijke ziekte, maar juist met elkaar. Dit zorgt voor hele mooie gesprekken, zowel op, als naast het veld.

Wat is jouw mooiste sportmoment tot nu toe?

Mijn mooiste sportmoment is het eerste toernooi dat papa in goede gezondheid naar ons Europeeskampioenschap en Europa Cup stond te kijken. Op de tribune met zijn oranje shirtje met een grote grijns vol trots! Eind dat seizoen werd ik bekroond met Beste Pitcher van het jaar 2015. Het jaar dat ik een donornier via Facebook vond, mijn vader hem succesvol had ontvangen en Softball against Cancer een succesvolle eerste editie had. Een heel mooi jaar!

Wat is je grootste leerervaring (binnen de sport) tot nu toe?

Ik denk dat topsport sowieso een grote leerschool is en dat veel dingen achteraf duidelijker worden. Maar de topsport heeft mij vooral uitgedaagd, mijn grenzen doen verleggen en op de been gehouden wanneer mijn hele wereld instortte. De topsport heeft mij vriendinnen gegeven en zowel mentaal als fysiek sterk gemaakt.

Wat wil je jouw volgers meegeven?

Niets is onmogelijk. Geen enkele vraag is gek of raar. Je moet redelijk wat hobbels, grenzen en barrières (zowel fysiek als mentaal) over om je dromen te bereiken en waar te maken. Ik wil je daar met liefde, middels coaching of een spreek opdracht, bij helpen!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Ginger en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 10 November 2021 De chaos van social media Read more
  • Nieuws 20 October 2021 Social media trends 2022 Read more
Back to overview