Nieuws

Influ-answer time met Floortje Mackaij!

Professioneel wielrenster Floortje Mackaij begon op haar achtste met schaatsen, maar viel al snel voor de Sunweb wielrenploeg waar ze tot de dag van vandaag nog steeds voor rijdt. In 2017 werd ze Wereldkampioen met de ploegentijdrit en draait de ontwikkeling nog steeds op volle toeren. Ook door de trainingen met de Nederlandse selectie komt ze steeds verder. De eerste trainingskampen zijn alweer achter de rug en momenteel werkt ze hard aan weer de eerste wedstrijden! Ben jij ook benieuwd naar Floortje en haar carrière? Je leest het hieronder!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Op mijn achtste ben ik eerst begonnen met schaatsen. Dit ging ontzettend goed. Ik heb meerdere Nederlands kampioenschappen geschaatst en werd Gewestelijk kampioen. Toen ik zestien was begon ik het schaatsen steeds meer te combineren met het wielrennen en reed ik mijn eerste wedstrijden. Na een succesvol laatste jaar als junior als Nederlands kampioen, een tweede plaats op het Europeeskampioenschap en een zevende plek op het Wereldkampioenschap was het voor mij tijd om over te stappen naar de professionals van Argos-Shimano. Via een stagecontract in 2013 werd 2014 mijn eerste professionele jaar. Ik rijd tot op de dag van vandaag nog steeds voor het zelfde team: Team Sunweb.

In mijn eerste jaren als professional was het vooral veel leren. De koers herkennen en sterker worden. In 2015 beleefde ik echter een aantal super toffe momenten. Ik won mijn eerste klassieker bij de professionals: een helse Gent-Wevelgem, met stormachtige wind en regen. Nadien werd ik langzaam sterker en steeds vaker naar voren geschoven. Zowel als beschermd renster of kopvrouw in zwaardere koersen met heuvels (en kasseien!) wat al heeft geleid tot ontzettend mooie resultaten. Dit jaar (2020) werd ik direct derde achter onder andere Annemiek van Vleuten in de Omloop het Nieuwsblad.

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Mijn allermooiste en meest bijzondere moment was het Wereldkampioenschap ploegentijdrit in Bergen. In 2017 wonnen we daar met Team Sunweb de Wereldtitel. Als kers op de taart mochten ook onze mannelijke collega’s van het team de gouden medaille in ontvangst nemen; dus dubbel feest!

Ik voel dat mijn ontwikkeling nog steeds doorgaat. Op gebied van training kom ik steeds verder, maar ook let ik steeds meer op mijn voeding. Vorig jaar heb ik veel in Monaco getraind en heb veel geleerd door het constante trainen in de bergen. Qua wedstrijden heb ik geleerd van mijn allereerste Wereldkampioenschappen bij de professionals. Ik reed daar met de Nederlandse selectie. De hele aanloop daar naartoe én de wedstrijd zelf, blijven me altijd bij.

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, hoe heb jij je hierop aangepast?

De gehele situatie rondom COVID-19 heeft me nog meer doen beseffen dat de wereldgezondheid het allerbelangrijkst is. Als wielrenner ben je vaak ontzettend veel bezig met je sport en leef je in een bubbel. Ik merkte dat ik echt uit die bubbel kwam en voor een langere tijd het gewone leven kon oppakken. Uiteraard wel gecombineerd met veel uren op de fiets.

Toen de kalender eenmaal weer vorm begon te krijgen kon ik zelf ook weer gericht gaan trainen. Met een doel voor ogen. Ik ben samen met mijn ploeggenootje Julia Soek twee weken in Italië geweest en vervolgens nog twee weken in Girona op trainingskamp. Binnenkort hebben we hopelijk onze eerste wedstrijd weer!

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

In de allereerste (en de enige tot nu toe) wedstrijd van 2020 heb ik laten zien dat ik weer een stap heb gezet. Ik weet zeker dat ik mee kan met de absolute wereldtop. Jammer genoeg kwam het seizoen vroegtijdig ten einde, maar ben nu des te meer klaar voor het tweede helft van het seizoen. Bovenaan mijn lijstje staan Parijs-Roubaix (die dit jaar is toegevoegd aan de kalender) en de Ronde van Vlaanderen. De Ronde van Vlaanderen wordt dit jaar, als alles gaat zoals het hoort te gaan, gereden op mijn verjaardag!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Floortje en benieuwd wat zij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
  • Nieuws 26 October 2022 Business Lead – Influencers of Sports Read more
Back to overview