Nieuws

Influ-answer time met Daniel Wedemeijer!

Daniel Wedemeijer was 14 jaar oud toen hij begon met BMX-en. Al snel kwam hij erachter dat dit zijn nieuwe passie werd en nu vliegt hij de hele wereld over voor zijn sport! Maar vele zullen hem kennen van de Backflip over één van de Amsterdamse grachten. Omdat wij erg benieuwd zijn naar hoe hij aan de top is gekomen en wat hij nog in de toekomst hoopt te bereiken, hebben we hem een aantal vragen gesteld!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe je op 14-jarige leeftijd begon met BXM-en en daarna aan de top bent gekomen?

Als 13 jarige jongen wilde ik heel graag een BMX fiets. De reden hiervoor was dat bijna iedereen op school er ook één had. Ik wilde natuurlijk gewoon stoer ook een BMX hebben. Op mijn 14e verjaardag kreeg een BMX van mijn ouders en al snel kwam ik erachter dat er meer mee kon dan alleen fietsen. Voor ik het wist was ik van alles af aan het springen en ontstond er een passie! Ongeveer een jaar later kwam ik echt in aanraking met BMX freestyle en wilde ik alleen maar beter worden elke dag. Het doel was er al snel dat ik ervan wilde leven en echt een pro zou worden. Op mijn 16e reed ik mijn eerste “pro” wedstrijd in Nederland en vanaf daar is het nooit meer gestopt. Het was pas vele jaren later op mijn 23e dat ik er volledig van kon leven. Nu rijd ik gemiddeld 20 wedstrijden per jaar en vlieg ik heel de wereld over voor mijn sport.

 Wat was naast de backflip over de Amsterdamse Passeerdersgracht, de favoriet van velen, jouw mooiste sportmoment en leermoment tot nu toe?

Wat betreft videoprojecten moet ik zeggen dat Bali Bowls echt heel mooi was om te doen. Dit was een kleine reis film over het rijden van BMX op Bali, Indonesië. Daarnaast was overall 4e worden op de UCI World Tour ook een bijzonder moment.  Waar ik wel het meeste van heb ik geleerd is dat met heel hard werken je zeker de top kan bereiken en die kleine fiets laat mij mooi heel de wereld zien.

De meeste sportcompetities- en evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst naar 2021. Dit is voor elke sporter een grote verandering, hoe pas jij je hierop aan?

Eerlijk gezegd verandert er niet veel. Ik train altijd even hard of er nou wel of geen competitie aankomt. Het is natuurlijk wel vervelend dat je niet kan meten waar je nu staat en je niet aan groot publiek je nieuwe tricks kan laten zien.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken?

Het doel is natuurlijk om elke wedstrijd zo goed mogelijk te eindigen maar vooral belangrijk dat ik hierin mijn eigen doelen ook bereik, wat soms al het landen van een nieuwe trick tijdens competitie is. Verder staan de pijlen gericht op 2024 in Parijs.

 

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Daniel en benieuwd wat hij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 21 September 2020 Influ-answer time met Jelle van Gorkom! Read more
  • Nieuws 17 September 2020 Confluence marketing: de nieuwe strategische marketingtechniek Read more
naar nieuwsoverzicht