Nieuws

Influ-answer time met Bjorn van den Ende!

Bjorn van den Ende en roeien was liefde op het eerste gezicht. Na het leven op veertienjarige leeftijd drastisch om te gooien en volledig voor zijn sport te gaan, ging hij in 2016 naar de Olympische Spelen met de lichte vier (tot 72,5kg). Na vorig jaar zilver op het Wereldkampioenschap te hebben gehaald, bereidt hij zich nu met de Holland Acht voor op de Olympische Spelen in Tokyo! Omdat wij erg benieuwd waren naar Bjorn zijn topsport carrière, hebben wij hem een aantal vragen gesteld. Lees zijn antwoorden nu hieronder!

Kun je ons iets meer vertellen over jouw topsport carrière? Hoe ben je aan de top gekomen?

Het zag er lang niet altijd naar uit dat ik de top zou bereiken. Op veertienjarige leeftijd begon ik met roeien en het was liefde op het eerste gezicht. Na mijn juniorentijd zaten er flink wat extra kilo’s aan en het idee dat massa macht is viel vies tegen. Door mijn leven drastisch om te gooien en met 35 kilo minder, sloot ik in 2009 aan bij de nationale selectie als lichte roeier (discipline tot 72,5 kilo). Het hoogtepunt als lichte roeier waren de Olympische Spelen in 2016 in de lichte vier. Na 2016 heb ik de overstap gemaakt naar het zware roeien. Momenteel bereid ik mij met de Holland Acht voor op de Olympische Spelen in Tokyo nadat wij vorig jaar zilver wonnen op het Wereldkampioenschap en ons direct kwalificeerde.

Wat is jouw mooiste sport- en leermoment tot nu toe?

Ik vind het lastig om mijn mooiste moment te kiezen. Het afgelopen WK zal mij altijd bijblijven (zilver). We roeiden in de finale een Nederlands record en waren dicht bij goud. Mijn mooiste leermoment is eigenlijk een quote die ik lang geleden ergens las van Michael Jordan: “Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion”. Ik geloof als je hard werkt en dan bedoel ik echt hard, dan komen die resultaten er ook!

De meeste sportcompetities en -evenementen liggen op het moment stil of zijn verplaatst, zo ook de Olympische Spelen, hoe heb jij je hierop aangepast?

Nadat het nieuws kwam dat de Olympische Spelen waren uitgesteld hebben wij een aantal dagen vrij gekregen om het even te laten bezinken. Dit was wel even nodig om nieuwe doelen te stellen voor dit jaar. Ik heb doelen of uitdagingen nodig om op hoog niveau te kunnen presteren.

Onze ploeg is vrij ‘oud’ en het was dus niet meteen zeker of iedereen door zou gaan t/m 2021. Gelukkig heeft iedereen besloten om door te gaan. Voor de rest leent roeien zich goed om alternatieve trainingen te doen, ik maak nu veel kilometers op de fiets. Het mooie daarvan is dat ik veel van Nederland zie. Ons seizoen ziet er nu ook volledig anders uit, of in ieder geval wat er nog van over is. Het eerste piekmoment van 2020 zal nu pas in oktober liggen, dan staat het Europeeskampioenschap gepland.

Wat hoop je in de toekomst nog verder te bereiken in jouw carrière?

Er zullen altijd nieuwe doelstellingen of uitdagingen zijn. Maar goud op de Olympische Spelen staat toch ruim bovenaan het lijstje.

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast over Bjorn en benieuwd wat hij voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 30 June 2021 Sales manager – Influencers of Sports Read more
  • Nieuws 6 April 2021 Tips en tricks voor TikTok Read more
Back to overview