Nieuws

In welke mate maken wij gebruik van social media?

Social mediakanalen wordt door menig mens dagelijks gebruikt. De mogelijkheden met de verschillende social kanalen zijn enorm. Daarom is het opvallend dat er veel meer ouderen gebruik maken van social media sinds vorig jaar. In 2019 zei 76% van de ondervraagden in de leeftijdscategorie 65- tot 75-jarigen actief te zijn op social media. Toen dit een aantal jaar geleden gevraag werd, was er nog maar 40% van de mensen die dit aangaf.

Benieuwd hoe het social mediagebruik zich tussen 2014 en 2019 bewoog? Klik hier voor de gehele grafiek!

Verschil in social mediaplatformen

Als er wordt gekeken naar de leeftijdsgroep twaalf tot vijfenvijftig jaar is te zien dat wel 95% gebruik maakt van social media. Met name WhatsApp wordt massaal gebruikt. Maar liefst 84% van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder maakt gebruik van de app! Daarnaast is het aantal verstuurde tekstberichten ook toegenomen onder de oudere leeftijdsgroepen.

Verder is het opvallend dat platformen als Instagram en nieuwkomer TikTok enorm aan het stijgen zijn. Zij kregen er afgelopen jaar 710.000 en 700.000 gebruikers bij. Klik hier voor een overzicht van de populariteit van de verschillende social mediaplatformen!

Een verklaring voor het verschil in populariteit van de platformen kan de gebruikswijze zijn. Zo staat LinkedIn bekend als een netwerk waar je zakelijke relaties opbouwt, onderhoud en worden er professionele berichten gedeeld. Platformen als Facebook en Instagram zijn algemener en makkelijker te gebruiken door een grotere doelgroep. De top drie van het dagelijks social mediagebruik is als volgt: WhatsApp, Facebook en Instagram. Platformen als Twitter en LinkedIn scoren in dit geval dus lager.

Gebruik social media als marketingtool

Bedrijven en marketeers maken maar al te graag gebruik van de populariteit van social media. Waar we vroeger voornamelijk aan offline marketing deden, is dit al lang niet meer de enige vorm hoe je jouw product of dienst onder de aandacht brengen. Ook is het erg populair om in een influencer in te zetten, via hun social mediaplatformen, om je gewenste doelgroep te bereiken. Het is belangrijk om te achterhalen op welke platformen je doelgroep zich bevindt. Vervolgens kun je een geschikte influencer vinden die deze doelgroep bereikt.

Ideale influencer

Ben je als bedrijf benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van de ideale influencer? Op ons platform hebben we een breed aanbod van sportinfluencers uit maar liefst 28 verschillende sportcategorieƫn. Daarnaast helpen wij je graag bij het kiezen van het juiste social mediaplatform om jouw content zo goed mogelijk bij de gewenste doelgroep over te brengen! Kijk voor meer informatie gerust op onze website of neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 25 May 2020 Influ-answer time met Angela Malestein! Read more
  • Nieuws 18 May 2020 Influ-answer time met Daniel Wedemeijer! Read more
naar nieuwsoverzicht