Nieuws

Geen influencer marketing zonder Instagram!

Aankomend jaar wordt verwacht dat het aantal bedrijven wat influencers inzet nog verder groeit! Het voornaamste social mediakanaal wat zal worden ingezet voor deze samenwerking is Instagram. Dit kanaal is al jaren één van de koplopers als het gaat om populariteit. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Instagram het platform is met de grootste groei in 2019. Dat biedt veel mogelijkheden!

Instagram als influencer kanaal

Ben je als bedrijf nog in de verkenningsfase als het gaat om influencer marketing? Ben je benieuwd wat de voordelen kunnen zijn voor jou als bedrijf? Of ben je al iets verder, maar weet je niet goed welke kanalen je het beste in kunt zetten bij een influencer campagne? Klik hier voor een relevante infographic met verschillende feiten over de populariteit van Instagram! Niet alleen voor bedrijven is Instagram populair, ook consumenten geven aan zijn/haar favoriete influencers op Instagram te volgen.

Hoe ziet een samenwerking via Instagram er dan uit?

Vaak is het een combinatie van een Instagram post en een -story. Bijna driekwart van de samenwerkingen verlopen met voorkeur via Instagram stories. Waar we vroeger fanatiek aan het scrollen waren om alle posts van onze favoriete influencers te zien, delen zij nu ook dagelijks content via hun stories. Vandaar dat er in 2020 meer zal worden gecombineerd. Dit houdt in dat bedrijven bij een samenwerking zowel één of meerdere posts online willen hebben en één of meerdere stories. Zo is de kans groter dat meer consumenten het product in beeld krijgen!

Wat leuke feitjes over Instagram op een rij!

1. 89% van de marketeers geeft aan dat Instagram een belangrijk kanaal is voor hun influencer                                          marketingstrategie.

  1. 65% van de consumenten geeft aan dat ze hun favoriete influencers op Instagram volgen.
  2. 70% van de vrouwen geven de voorkeur aan Instagram boven andere social mediakanalen om influencers te volgen.
  3. Gemiddeld posten influencers twee foto’s per week op hun Instagram.
  4. 2020 is een jaar waarin influencer marketing nog meer groeit.

Meer van deze Instagram influencer marketing feitjes vind je hier!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 25 May 2020 Influ-answer time met Angela Malestein! Read more
  • Nieuws 18 May 2020 Influ-answer time met Daniel Wedemeijer! Read more
naar nieuwsoverzicht