Nieuws

Een half jaar live!

Precies een half jaar geleden is Influencers of Sports gelanceerd! En daar zijn we trots op. Met veel plezier kijken we terug op de afgelopen periode. Er hebben al veel mooie samenwerkingen plaats gevonden en wij hebben nog meer kennis opgedaan op het gebied van Influencer Marketing. Maar wat hebben wij tot nu toe geleerd? Graag nemen we je mee in vijf van onze learnings.

1. Fake followers
Het fenomeen fake followers is een bekend gegeven in de wereld van Influencer Marketing. Influencers kunnen door het kopen van volgers en likes een veel groter bereik creëren dan ze in werkelijkheid hebben. Gebaseerd op dit bereik kunnen ze te veel geld vragen voor samenwerkingen. Dit is uiteraard niet waar we naartoe moeten. Transparantie is belangrijk.

Influencers of Sports haalt, door de technologie van Join, twijfelachtige, gekochte of kunstmatige volgers (bots) er feilloos uit. Zo kun je op ons platform zien of influencers een ‘gezond’ of ‘ongezond’ profiel hebben. Dit gegeven kun je vervolgens meenemen in de overweging om de influencer in te zetten voor een samenwerking. Een voorbeeld om het concreet te maken: zie hieronder het profiel van Tess Wester. Naast de engagement rate kun je zien dat Tess een gezond profiel heeft door de groene cijfers. Is het profiel ongezond? Dan worden rode cijfers zichtbaar.

2. Engagement
In de selectiefase maken veel merken de keuze voor een influencer op basis van bereik. Vaak wordt vergeten dat de engagement rate van influencers misschien zelfs wel belangrijker is. Het gaat er namelijk om wat de volgers met de posts doen, hoe ze reageren en wat er gebeurd op het kanaal. Kortom: wat is de interactie die de influencer heeft met zijn of haar volgers, zodat deze volgers uiteindelijk het product of de dienst leuk gaan vinden en mogelijk overgaan tot aankoop. Als er actief wordt geliked, gereageerd en geabonneerd, dan kunnen we spreken van een hoge engagement rate. Let er dus goed op als je een influencer inzet wat de engagement rate is en check zijn/haar profiel om de reacties te bekijken.

3. Creativiteit
Influencers kennen hun volgers als geen ander en weten wat er wel en niet gewaardeerd wordt. Het maken van een briefing voor de influencer is belangrijk, maar maak het niet té concreet. Ga niet voorkauwen welke tekst influencers moeten posten, hoe ze moeten poseren en wat de achtergrond van de foto moet zijn. De mooiste en leukste content komt van influencers die hun eigen draai geven aan de content. Influencer Marketing blijft op deze manier de puurste vorm van kwaliteit.

4. De juiste match
Het aantal samenwerkingen blijft groeien, maar het aantal influencers ook. Het is daarom voor merken belangrijk om de juiste match te vinden. Maar hoe vind je de juiste match? Steeds meer merken gebruiken hiervoor een platform, om het schaalbaar en overzichtelijk te houden. Influencers of Sports en Join bieden de oplossing. Met verschillende filters kies je welke doelgroep jij wilt bereiken. Zo ga je op zoek naar de connectie die al bestaat tussen jouw merk en influencers. Content is king!

5. Influencers uit de sport
Sport is binnen de Influencer Marketing niet meer weg te denken. Sporters zijn (online) rolmodellen en hebben een sterke en betrouwbare band met hun volgers. Dit resulteert in een hogere engagement rate, waar we in onze tweede learning ook al over spraken. De doelgroep van sporters is overwegend jong en moeilijk te bereiken via traditionele marketingkanalen – en daarmee des te relevanter voor bedrijven.

Zo laat ook Koen Weijland (E-sporter) weten enthousiast te zijn over Influencer Marketing binnen de sportbranche. “Ik voel me vereerd als ik zie tussen welke legendes ik mij begeef. Voor mij een prachtige manier om maatschappelijke doelen te dienen én mensen mijn verhaal te vertellen. Mooi om te zien dat door de lancering van Influencers of Sports, House of Sports aantoont dat Influencer Marketing ook in de sportwereld de ideale verbinding is tussen sporter en publiek.”

Wil je meer informatie over ons platform of ben je benieuwd wat influencer marketing voor jouw merk kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@influencersofsports.com of neem een kijkje op onze website.

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 8 February 2023 Maak kennis met… Sophie! Read more
  • Nieuws 7 November 2022 Influencer marketing trends 2023 Read more
Back to overview