Nieuws

De trendupdate van halverwege het jaar

Ben jij opgeladen en weer klaar om aan de slag te gaan na de zomer? Wij wel! Op de website van FrankWatching stond een interessant artikel over de stand van zaken op het gebied van social media, halverwege 2020. Om even uit te zoomen bespreken wij een paar van deze trends in dit artikel.

TikTok heeft zich nog sneller ontwikkeld dan verwacht

TikTok werd in het najaar van 2019 neergezet als voornaamste uitdager voor de komende tijd en met meer dan twee miljard downloads is de app nu inderdaad niet meer weg te denken uit het social medialandschap.

Creatieve en waardevolle content

COVID-19 heeft zeker gezorgd voor de ontwikkeling van nog meer creativiteit en het uitlichten van maatschappelijke thema’s. Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Van merken worden ineens andere uitingen verwacht, ook op social media.

Stories worden de nieuwe standaard

Aan het einde van vorig jaar werd het belang van stories al een stuk groter. Anno nu is LinkedIn ook begonnen met het uitrollen van stories, heeft Twitter Fleet en is Pinterest gekomen met Pins. Daarnaast produceert Spotify influencer stories en groeit de rol van Instagram stories. Wil je meer weten over de groei van alle stories? Businessinsider heeft hier een interessant onderzoek naar gedaan.

Privacy

Marketeers moeten rekening gaan houden dat de mogelijkheid tot targeting gaat verminderen. Gebruikers van social mediakanalen kunnen steeds meer afsluiten waardoor de gebruiker meer controle krijgt over privacy. Het zelf controleren van je content wordt ook wel ‘manage activity’ genoemd. Privé is nog niet de standaard, maar we zijn er niet ver van verwijderd.

Trends voor komend jaar

Hierboven hebben we de meest benoemde trends besproken, maar wat valt er nu nog meer te verwachten voor komend jaar? Ontwikkelingen als COVID-19 en de Black Lives Matter-beweging hebben laten zien hoe snel het kan gaan op social media. Bijvoorbeeld de onderdelen als lokaliseren en content marketing hebben we hierbij in een stroomversnelling zien gaan. Ook is het online communiceren in rap tempo gegroeid. Denk hierbij aan de Messenger van Facebook die opeens websites als ZOOM als grootste concurrent kreeg. Ook wordt er steeds meer gekeken naar privacy en de invloed van likes op de bevolking. Daarom komen er steeds meer mogelijkheden om dingen privé te maken en likes en/of opmerkingen niet te weergeven op jouw social mediakanaal. Dit is een ontwikkeling waar marketeers weer snel op moeten inspelen, indien je niet meer kunt zien hoeveel likes of reacties een posts heeft gekregen. Want waarop ga je dan je waarde baseren?

Met Influencers of Sports kijken wij dagelijks naar de ontwikkelingen op de markt en zetten wij creatieve oplossingen en ideeën neer voor problemen. Wil je meer informatie hoe je met (sport)influencers jouw merk op de markt kan brengen of je naamsbekendheid te vergroten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen of neem een bezoekje op onze website voor meer informatie!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

Not yet read?

  • Nieuws 6 April 2021 Tips en tricks voor TikTok Read more
  • Nieuws 26 March 2021 Influencers of Sports gebruikt de effectiviteit van sporters als communicatiemiddel Read more
Back to overview