Nieuws

De leukste influencer marketing feiten op een rij!

Door de groei van social media krijgen influencers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast zorgt deze groei ervoor dat bedrijven vaker gebruik maken van influencer marketing. Deze vorm van marketing is al enige tijd populair en is een goede manier om tegenwoordig je merk onder de aandacht van de consument te brengen. Om je een idee te geven over de huidige populariteit van influencer marketing hebben we een aantal leuke cijfers en feiten op een rij gezet:

  1. Het blijkt dat 70% van de tieners meer vertrouwen heeft in influencers dan in gewone celebrities

Het is een bekend gegeven dat veel jongeren gevoelig zijn voor de mening van leeftijdsgenoten. Influencers worden tegenwoordig meegerekend als leeftijdsgenoten. Jongeren voelen zich verbonden met deze invloedrijke personen. Dit gevoel wordt versterkt wanneer er gemeenschappelijke interesses zijn. Influencers delen iedere dag verschillende soorten content en er komen onderwerpen langs waarin veel jongeren zich herkennen. Bij een gewone celebrity is de afstand groter en worden deze personen meer gezien als fantasiefiguren.

Zo blijken adviezen, die influencers geven, vaak worden opgevolgd. 40% van de YouTube-abonnees geeft aan beter begrepen te worden door influencers dan door sommige vrienden. Dit laat wel zien in hoeverre de influencers invloed kunnen uitoefenen op de consument, alleen al door de hechte band tussen beiden.

  1. Influencer marketing blijkt winstgevender te zijn dan printmarketing

Veel marketeers zijn al een aantal jaar aan het zoeken naar andere manieren om hun product onder de aandacht van de consument te brengen. In 2016 was influencer marketing voor het eerst winstgevender dan printmarketing. Printmarketing is een vorm van marketing die alle marketingactiviteiten omvat die gebruik maken van gedrukte media. De verandering in winstgevendheid tussen beide marketingvormen is het gevolg van het feit dat consumenten hun aankopen doen door recensies te lezen. Daarnaast spelen de meningen van anderen een grote rol als het gaat om het aanschaffen van nieuwe producten. Uit een onderzoek komt naar voren dat productrecensies meer dan twaalf keer worden vertrouwd dan de oude reclameboodschappen van een merk zelf.

  1. Budget influencer marketing gaat omhoog

Bedrijven zijn van plan om meer budget vrij te maken voor influencer marketing. Omdat deze marketingvorm wordt gezien als de snelst groeiende methode om nieuwe klanten te werven, is 59% van de bedrijven bereidt om meer met deze marketingvorm te doen. Veel marketeers beschouwen deze vorm als kosteneffectief.

  1. In 2020 groeit de markt voor influencer marketing tot 7,5 miljard

De titel zegt het al: deze vorm blijft ook aankomend jaar enorm groeien. Mede dankzij de stijgende populariteit van social media blijven influencers succesvolle campagnes leveren.

  1. 86% van de vrouwen zet social media in voor advies bij aankopen

Onderzoek wijst uit dat vrouwen gevoeliger zijn voor meningen van anderen voordat ze daadwerkelijk een product aanschaffen. Hoewel vrienden en familie hier altijd een grote rol in spelen, blijkt social media ook een belangrijk netwerk te zijn om je te laten adviseren.

Al jaren maakt het internet een groei mee. Dit heeft er uiteindelijk toe heeft geleid dat merken ook via het internet producten en diensten onder de aandacht bij de consument kunnen brengen. De voorgaande reclamecampagnes zijn ten opzichte van een aantal jaar geleden enorm veranderd. De keuze voor consumenten is groter geworden en er wordt via het internet meer dan ooit aangeboden. Voor bedrijven betekent dit dat ze meer uit de kast moeten halen om de consument te blijven aantrekken. Dit gebeurt onder andere door de juiste match met een influencer te vinden die aansluit op de doelstellingen van jouw merk.

Influencers of Sports heeft een groot aanbod van sportinfluencers uit wel 28 sportcategorieƫn! Wil je meer informatie over ons platform? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

wil je jouw merk in beweging zetten door middel van influencer marketing?

contact opnemen bekijk influencers

nog niet gelezen?

  • Nieuws 26 March 2020 Influencers of Sports bestaat 1 jaar! Read more
  • Nieuws 23 March 2020 Maak kennis met Lienke de Jong! Read more
naar nieuwsoverzicht