Influencer marketing

Uniqlo

Uitgangspositie Partnership Uniqlo

Uniqlo richt zich op functionele en duurzame kleding. Zeker tijdens de herfst en winter is dat voor ons Nederlanders belangrijk gezien het meestal regent, waait, koud is – of all of the above! De kleding van Uniqlo is er niet om gezien, maar om gevoeld te worden. Functionaliteit gaat boven mode, want dat is wat consumenten nodig hebben. In oktober, november en december vraagt Uniqlo extra aandacht voor de Uniqlo Heattech kleding. Heattech is een uitvinding die Uniqlo ontwikkelde in samenwerking met chemieconcern Toray, dat zich ook bezighoudt met koolstofvezels voor vliegtuigen en anti-besmettingspakken voor ziekenhuizen. Het is een thermostof die vocht (zweet) omzet in warmte.

CAMPAGNE 2019

De campagne is opgezet om in oktober, november en december extra aandacht te vragen voor de Uniqlo Heattech kleding. Kleding die je warm houdt door je lichaamswarmte op te vangen en vast te houden. Het is niet de saaie thermo kleding die we kennen, maar het is verweven in een groot assortiment van Uniqlo kleding.

De campagne is opgesplitst in drie delen. Elke maand is er één post geplaatst op het Instagram kanaal van Monique. Iedere post had een ander onderwerp. In de eerste post is er aandacht besteed aan extra warme kleding voor onderweg op de fiets of lopend. Hiervan was de bedoeling om de transitie van zomer naar herfst door te komen. In de tweede post werd aandacht gegeven aan warme kleding voor thuis, als je niet aan het sporten bent. Door middel van de laatste post werden kleding en accessoires als extra aangeboden voor de koude winterdagen. Zo kun je zonder dat je het koud krijgt buiten sporten.

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports en UPR Agency is de samenwerking tussen Monique van de Velde en Uniqlo tot stand gekomen. Monique haar doelgroep past bij de doelgroep welke Uniqlo wil bereiken met de campagne. Als sporter ben je constant on the move. Daarom wil Uniqlo graag met Monique samenwerken om te laten zien hoe je in het najaar HEATTECH kan dragen om je drukke leven ook dan comfortabel te maken.

Het resultaat

Tijdens de campagne heeft Monique via haar social media content gedeeld onder haar doelgroep. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.