Influencer marketing

Supporter van Sport

Uitgangspositie partnership Supporter van Sport

Supporter van Sport is een initiatief van Univé. Als Supporter van Sport vindt Univé sporten en bewegen belangrijk. Univé is jaarlijks partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en –initiatieven. Door middel van digitale activatie laat Supporter van Sport zien wat er in het hart van de sportsamenleving gebeurd. Van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen. Univé biedt een relevante bijdrage en is op die manier altijd dichtbij, betrokken en persoonlijk.

Uitgangspositie campagne Supporter van Sport Hardloopteam

Voor een drietal hardloopevenementen was Supporter van Sport op zoek naar één of meerdere nano-/micro-influencers waarmee ze konden samenwerken. Hierbij was het doel om de online community van Supporter van Sport verder uit te breiden. Door een duurzame samenwerking aan te gaan met één of meerdere influencers werd er gestreefd naar een toename van het aantal volgers, meer bereik te genereren en een hogere engagementratio te realiseren op de social kanalen van Supporter van Sport.

De campagne #Supporter van Sport Hardloopteam

Als Supporter van Sport wilt Univé haar volgers en de deelnemers van de vier hardloopevenementen optimaal voorbereiden en begeleiden om hun doel te kunnen realiseren. Daarom is het ‘Supporter van Sport Hardloopteam’ in het leven geroepen. Na een nauwkeurig selectieproces is er een viertal echte hardloopfanaten en liefhebbers vanuit het hele land geselecteerd om samen het team te gaan vormen. Naast dat het ‘Supporter van Sport Hardloopteam’ zelf gaan deelnemen aan een aantal evenementen nemen ze de doelgroep mee in de voorbereiding, de wedstrijd en het herstel. Verder supporten ze de doelgroep in de vorm van trainingen, tips&tricks en unieke win-acties!

Rol Influencers of Sports

In opdracht van Supporter van Sport heeft Influencers of Sports een viertal hardloopfanaten en liefhebbers geselecteerd: Japke Janneke Sybesma, Björn Koreman, Jacolien Ruizendaal en Erlinde Scheps. Samen vormen zij het Supporter van Sport Hardloopteam: een passie voor hardlopen en minimaal 10.000 volgers.

Het resultaat

Tijdens deze campagne heeft het Supporter van Sport Hardloopteam via Supporter van Sport en hun eigen social media kanalen verschillende content gedeeld. Een voorbeeld hiervan was de win-actie Meppel City Run: 1 post per influencer en gemiddeld 3 stories. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.