Influencer marketing

Specsavers

Uitgangspositie partnership Specsavers 

Sinds vorig jaar biedt Specsavers een ooggezondheidsonderzoek aan in haar winkels. Dit onderzoek gaat verder dan een gebruikelijke oogtest. Tijdens zo’n onderzoek controleert een optometrist de gezondheid van het oog grondig m.b.v. diverse meetapparatuur en het maken van een foto van het netvlies. Zo kunnen signalen van eventuele oogaandoeningen – zoals staar of glaucoom – vroegtijdig worden ontdekt.

Vanaf je veertigste neemt de kans op een oogaandoening toe. Veel oogaandoeningen veroorzaken pas in een vergevorderd stadium symptomen of klachten. Deze symptomen of klachten kunnen al langere tijd in het oog aanwezig zijn zonder dat je het merkt. Daarom is het belangrijk om je ogen vanaf je veertigste minimaal eens per twee jaar te laten controleren. 

CAMPAGNE 2019

Eye Opener 

De campagne van Specsavers is opgezet om veertigers bewust te maken van het belang en noodzaak om regelmatig je ogen te laten controleren. De achterliggende gedachte van de campagne is het creëren van bewustzijn bij de volgers van de geselecteerde sporters. Door het posten van de twee foto’s op Instagram worden de volgers van Nicolien, Remy en Leontien opgeroepen hun ogen regelmatig te laten testen.

De eerste foto in het carrousel is een foto wat een tafereel laat zien wat typisch bij de sporter zelf past. Hierbij kun je denken aan een sportfoto, een familiefoto, etc. De foto is zo bewerkt dat hij blurry is geworden. Hierdoor zie je als kijker niet goed wat er op de eerste foto is weergegeven. De tweede foto is het origineel, dus zonder bewerking. Zie hier de post van Nicolien, Remy en Leontien.

Rol influencers of Sports

Via Influencers of Sports en Specsavers is de samenwerking tussen Nicolien Sauerbreij, Remy Bonjasky en Leontien van Moorsel tot stand gekomen. Specsavers wilde haar doelgroep, mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie 40 jaar of ouder, bereiken door middel van een Instagram post. De doelgroep van Nicolien, Remy en Leontien sluit hier perfect op aan.

Het resultaat

Tijdens de campagne hebben Nicolien, Remy en Leontien via hun social media content gedeeld onder haar doelgroep. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.

“Miljoenen Nederlanders vertrouwen hun ogen toe aan Specsavers. De achterliggende reden van deze samenwerking was om nog meer mensen ervan bewust te maken hun ogen vaker te laten controleren. De samenwerking heeft veel mensen bereikt en daarom positief uitgepakt. Over de communicatie met Nicolien, Remy en Leontien gedurende de samenwerking zijn we erg tevreden.” – Specsavers