Influencer marketing

Koninklijke Nederlandse Munt

Uitgangspositie Partnership Koninklijke Nederlandse Munt

De Koninklijke Nederlandse Munt, gevestigd te Utrecht, is sinds 1567 de producent van het Nederlands muntgeld. Tot de invoering van de nieuwe Muntwet, was De Koninklijke Nederlandse Munt vanaf 1807 de enige instantie die Nederlands muntgeld mocht slaan en doen uitgeven.

 

CAMPAGNE 2019

De Koninklijke Munt heeft dit najaar een nieuwe speciale munt gelanceerd: De Jaap Eden Munt. Deze munt is op 28 november onthult. Dit is de laatste Nederlandse Herdenkingsmunt van 2019 die werd geslagen ter ere van de beroemde sporter Jaap Eden. Daarnaast heeft de Koninklijke Munt de online Kop of Munt Machine, waar de Jaap Eden Munt ook in is verwerkt.

De metershoge Kop of Munt Machine nodigt mensen uit om persoonlijke dilemma’s op te lossen met een munt toss. Met een druk op de digitale knop wordt een 50 cm grote replica van het Jaap Eden Vijfje de lucht in geworpen. Inmiddels zijn er al meer dan 225.000 dilemma’s opgelost met de Kop of Munt Machine. Deze online machine willen ze graag meer onder de aandacht brengen aan de hand van deze campagne. Zie hier een voorbeeld: https://www.knm.nl/kopofmunt/.

In de eerste post is een video met uitleg over de coin flip gepost. Hierin werd uitgelegd hoe men een dilemma op kan lossen. Zo hebben Erben en Elodie een sportdilemma weten op te lossen.

In de tweede post is een sportfoto gepost met daaronder uitleg over de Kop of Munt Machine en link naar de virtuele Kop of Munt Machine.

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports is de samenwerking tussen De Nederlandse Koninklijke Munt, Erben Wennemars en Elodie Kuijper tot stand gekomen. Erben en Elodie hun doelgroep past bij de doelgroep welke De Nederlandse Koninklijke Munt wil bereiken met de campagne. Erben heeft een professionele schaatscarrière achter de rug, maar heeft voor veel sporten een passie. Momenteel is hij fanatiek aan het hardlopen en inspireert hij daar ook anderen mee. Elodie is daarentegen een fanatieke veldrijdster en wielrenster.

Het voornaamste doel van de campagne is om meer bekendheid te genereren onder de jongere- en oudere doelgroep voor de Kop of Munt Machine. Zowel Erben als Elodie bereiken deze doelgroep via hun social mediakanalen.

Het resultaat

Tijdens de jaarcampagne hebben Erben en Elodie via hun social media content gedeeld onder hun doelgroep. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.