Brand activation

Koninklijke Nederlandse Munt

Erben Wennemars, Elodie Kuijper en de Jaap Eden munt campagne

Om de nieuwe speciale munt ‘De Jaap Eden Munt’ te lanceren, heeft De Koninklijke Munt Erben Wennemars en Elodie Kuijper ingezet. Middels de kanalen van deze influencers wilde de Koninklijke Nederlandse Munt de jongere en oudere doelgroep bereiken met de campagne #FlipACoin. De influencers hebben voor hun content een muntje gegooid om te bepalen welke sportieve activiteit zij uiteindelijk zouden doen.

#FLIPACOIN

In de campagne van de Koninklijke Nederlandse Munt draaide het om het lanceren van De Jaap Eden Munt. Omdat Jaap Eden zelf actief is geweest in de schaats- en wielrensport sloten Erben Wennemars en Elodie Kuijper goed aan bij deze campagne. Ook is de Kop of Munt Machine geïntroduceerd waar De Jaap Eden Munt in verwerkt is.

Het doel van de campagne was om mensen uit te nodigen hun persoonlijke dilemma’s op te lossen met een munt toss. Met een druk op de digitale knop werd een 50cm grote replica van het Jaap Eden Vijfje de lucht in geworden. Ideaal voor mensen als ze bijvoorbeeld niet weten welke sportieve activiteit ze willen doen of wat ze willen eten.

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports is de samenwerking tussen De Nederlandse Koninklijke Munt, Erben Wennemars en Elodie Kuijper tot stand gekomen. Erben en Elodie hun doelgroep past bij de doelgroep welke De Nederlandse Koninklijke Munt wil bereiken met de campagne. Met hun schaats- en wielren achtergrond sloten deze sporters goed aan bij het icoon Jaap Eden.

Het resultaat

Tijdens de jaarcampagne hebben Erben en Elodie via hun social media content gedeeld onder hun doelgroep. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.