Influencer marketing

Defensie

Uitgangspositie Partnership Defensie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.

CAMPAGNE 2020

Defensie is continue op zoek naar kandidaten om te werken bij Defensie. De techniekcampagne is bedoeld om (V)Mbo’ers te interesseren voor een technische functie bij Defensie. Om te laten zien wat voor toffe technische dingen je tegenkomt in een baan bij Defensie, heeft Steam een concept ontwikkeld om een ‘Apache helikopter’ te unboxen. De influencers worden tijdens deze campagne uitgedaagd door middel van een ‘race’ tegen een Apache. In deze race moet de influencer uit handen blijven van de Apache in zijn eigen snelle auto.

Het resultaat van de video kun je hier zien.

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of SportsHelloSparkle (de influencer agency van Ad Alliance), Initiative en Steam is de samenwerking tussen Pieter Schothorst en Defensie tot stand gekomen. Tijdens deze campagne wilde Defensie graag samenwerken met een coureur vanwege het racen tegen de Apache helikopter. Pieter sluit door zijn achtergrond in de autosport goed aan bij deze campagne. Er hebben naast Pieter meerdere influencers meegewerkt aan deze campagne, waaronder Don de Jong.

Het resultaat

Tijdens de campagne heeft Pieter via zijn eigen social mediakanalen content gedeeld onder zijn doelgroep. Zie hieronder het resultaat (dit zijn niet de volledige campagne resultaten).

Bekijk meer cases

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.