Brand awareness

Alpro #ProsGoAlpro

Sportieve influencers centraal in campagne Alpro

Om bekendheid rondom de plantaardige producten te vergroten heeft Alpro een topsportteam van zeven influencers ingezet voor een creatieve social campagne in Q3. Via de kanalen van verschillende sport-influencers wilde Alpro de sportieve doelgroep aanspreken met de campagne #ProsGoAlpro. De sporters hebben een uniek kijkje gegeven in hun leven en laten zien wanneer zij het liefst hun Alpro momentje hebben: bij het ontbijt, tijdens een koffietje of voor/na het sporten.

 

#PROSGOALPRO

In de influencer campagne draaide het om bekendheid te genereren rondom de plantaardige producten en dan voornamelijk de Mild & Creamy-lijn. Met de Mild & Creamy-lijn kun je een eerste en makkelijke stap zetten naar een plantaardige levensstijl.

Het doel van de campagne was om consumenten te overtuigen om een definitieve stap te zetten naar een plantaardige variatie met de producten van Alpro. Maar ook om de gewone Nederlander te overtuigen eens plantbased te gaan eten/drinken. Een easy switch. Why? Healthy, tasty en de makkelijkste stap naar een plantaardig leven!

 

Rol Influencers of Sports

Via Influencers of Sports is de samenwerking tussen Alpro en het topteam van zeven influencers vormgegeven. De influencers die onderdeel van de campagne waren, zijn: hockyesters Maria Verschoor, Yibbi Jansen, Eva de Goede, e-sporter Koen Weijland, Multi sport-atlete Japke Janneke, voetballer Jens Toornstra en wielrenster Puck Moonen. Tijdens deze campagne wilde Alpro de sportieve doelgroep, maar ook de gewone Nederlander bereiken. Als sporter ben je een voorbeeld voor je (social)volgers, die vaak willen eten, drinken en trainen zoals jij dat dagelijks doet!

Het resultaat

Tijdens deze campagne hebben zeven influencers via hun Instagram kanalen unieke content gedeeld. Zie hieronder het resultaat!

Bekijk meer cases!

Influencers of Sports heeft al met veel merken mogen samenwerken. Hieronder vind je enkele succesverhalen.